’10 Dingen die je moet doen om van 2014 een succes te maken’

115.2014succes_586x3991. Bepaal in het begin van 2014 wat je in 2014 allemaal wil realiseren.
Beschrijf 2014 alsof je op 31 december 2014 terugkijkt op een vermogend 2014. Wat zal je allemaal gerealiseerd hebben? Maak dus een mentale sprong in de tijd vooruit en beschrijf op papier zowel de professionele als de persoonlijke realisaties die je zult gerealiseerd hebben.

Bron: Carl van de Velde

2. Zet je positieve verwachtingen om in heldere doelen! 
Schrijf concrete, inspirerende en realistische doelstellingen uit voor 2014. Succesvolle mensen zijn doel-georiënteerde mensen. De meeste mensen kunnen benoemen wat ze niet willen. Toppresteerders kunnen exact benoemen wat ze wel willen. Doelen zijn meetbare targets die je in staat stellen om succes te ervaren. 

3. Maak je doelen toegankelijker! 
Door je doelen te fragmenteren naar kwartaaldoelen zijn ze concreter, dichterbij en meer realistisch. Doe wekelijks iets wat met je doelen in verbinding staat. De gerichte acties die je onderneemt, zetten het creatieproces in werking. 

4. Investeer in persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
Je kunt geen dingen bedenken en doen waarvoor je niet ontwikkeld bent. Het succes dat je in 2014 mag ervaren staat in directe verbinding met de stand van je eigen ontwikkeling. Door nieuwe dingen te leren, zal je nieuwe mogelijkheden zien om je doelstellingen sneller te bereiken. Plan leermomenten in je agenda van 2014. Iedere dag kunnen wakker worden als de betere versie van jezelf geeft kracht.

5. Handel kleine dingen op een grootse manier. 
Door kleine projecten af te werken en tot een goed einde te brengen, zal je zelfbeeld en zelfvertrouwen gestimuleerd worden. Hoe je iets doet demonstreert hoe je alles doet. Gedraag je als een toppresteerder die van de dingen een meesterstuk maakt. 

6. Neem afstand van angstige gedachten en klaaggedrag. 
De dingen zijn wat ze zijn. In plaats van te klagen over je zorgen kan je ze beter handelen. Dingen die je niet kunt handelen moet je loslaten. Tegenslagen zijn er om te overwinnen. Door tegenslagen te overwinnen word je beter en sterker als mens. Er is nog geen enkel persoon in de wereld gelukkig en succesvol geworden door angstig te zijn of te klagen. 

7. Omring je met voedende mensen die bijdragen tot een positieve levensflow. 
Als je tussen de ezels in de wei blijft staan, zal je nooit kunnen bewegen als een koerspaard. Spendeer tijd met mensen die je iets kunnen leren en die je vanuit hun ervaring kunnen adviseren. Als je tijd spendeert met mensen waar je naar kunt opkijken, zal je sneller de beste vorm van jezelf laten zien. Als je een ondernemer bent dan moet je investeren in medewerkers die een aanvullende expertise hebben op jezelf. Als je zelf de slimste bent in je omgeving, zal dit je ego strelen maar je niet verder brengen. 

8. Heb vertrouwen!
Vertrouw in een goede afloop der dingen. Hoe extreem onduidelijk de dingen soms ook zijn, blijf vertrouwen in een goede afloop. Een mens lijdt het meest om het lijden dat hij vreest. Twijfel, wantrouwen en onzekerheid blokkeren je daadkracht. Handel vanuit je kracht. Leiders hebben het vermogen om te vertrouwen. Ze vertrouwen mensen en in het eindresultaat dat ze voor ogen hebben. 

9. Durf dingen te doen die je vroeger niet zou durven! 
Succes verwerven betekent dat je risico’s moet nemen maar risico’s boezemt mensen angst in. De persoon die zijn angst durft te overwinnen, doet dingen die anderen niet durven doen en heeft meer kans op succes. Het succes dat je mag ervaren staat in verhouding met de onzekerheid die je als mens kunt dragen. 

10. Verdien succes in 2014! 
Wees een (nog) fijner mens. Door op een respectvolle, waardige en vriendelijke manier om te gaan met anderen zal je meer gegund worden. Succes bereik je niet alleen maar met anderen. Andere moeten jouw het succes ook gunnen. Dit doe je door te delen. Deel succes met je samenwerkers en omgevingsmensen. Hoe meer waarde je levert naar de buitenwereld, hoe meer recht je hebt om te ontvangen. Gevers ontvangen uiteindelijk meer dan nemers (op zichzelf gerichte mensen). 

Ik ben er zeker van dat deze 10 aandachtspunten zullen bijdragen tot jouw succes in 2014. Ik wens het je alvast toe!

Positieve groet
Carl Van de Velde 

Ontvang iedere dag een inspirerende quote in je mailbox! Registreer gratis op www.inspirerendequotes.be 

Wens je graag meer informatie over de inspirerende seminars van Carl Van de Velde neem dan een kijkje welke seminars we in 2014 organiseren.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.