10 eigenschappen van succesvolle mensen om zelf te ontwikkelen

Succes is geen toeval. Het is het gevolg van de keuzes die je maakt en de dingen die je doet en bewust niet doet. Je keuzes en acties zijn het gevolg van hoe je denkt over de dingen, je mindset.

Bron met dank aan: Carl Van de Velde

Iedereen heeft de kans en de mogelijkheid om persoonlijke successen tot stand te brengen.  Je kan het succesproces versnellen door je geest en je lichaam op een meer krachtige manier te gebruiken!

Ontdek tien karaktereigenschappen die je helpen om meer mindpower te ontwikkelen en je persoonlijke en professionele slaagkansen te vergroten.

Eigenschap 1: #Aanleg

Succesvolle mensen zetten maximaal in op het verder ontwikkelen van hun natuurlijke aanleg. Je kan enkel uitmuntend zijn in iets waar je aanleg voor hebt. Benut je natuurlijke talenten en ontwikkel een hogere graad van expertise binnen een specifieke activiteit. Door uitzonderlijk goed te worden in een bepaald domein, maak je het winnend verschil.

Eigenschap 2: #Passie

Succesvolle mensen doen wat ze graag doen. Door hun tomeloze passie investeren ze al hun energie en aandacht in hun levenswerk. Ze blijven er laat voor op en komen er ook vroeg voor uit de veren. En toch voelt het nooit als een zware taak. Hun passie geeft hun leven kracht, betekenis en energie om door te zetten. Onderzoek wat jij echt graag doet.

Eigenschap 3: #Geloof

Succesvolle mensen hebben een sterk geloof in zichzelf en hun mogelijkheden. Je overtuigingen over wat je bent en wat je kunt zijn, bepalen wat je zal zijn. Als je in grootse dingen gelooft, heb je meer kansen om grootse zaken te realiseren. Blokkades ontstaan maar als jij gelooft dat ze er zijn.

Eigenschap 4: #Strategie

Succesvolle mensen volgen een strategie. Om te slagen zijn aanleg, passie en geloof niet voldoende. Je hebt ook de meest effectieve strategie nodig. Zo krijg je een duidelijk inzicht in wat je moet doen om te slagen.

shutterstock_359089292 

Eigenschap 5: #Stimulerende waarden

Succesvolle mensen kennen hun natuurlijke ware aard.

De meeste mensen kennen hun persoonlijke kernwaarden niet. Daardoor doen ze vaak dingen die in conflict zijn met hun natuurlijke ware aard en worden ze ongelukkig.

Als je een fundamenteel besef hebt van je kernwaarden en je handelingen hiermee in overeenstemming brengt, word je veel gelukkiger.

Eigenschap 6: #Energie

Succesvolle mensen hebben buitengewoon veel energie. Ze ondernemen veel meer actie dan de meeste mensen. Er zijn veel mensen op de wereld die hun aanleg, passie, geloof, strategie en waarden op elkaar afstemmen, maar de fysieke vitaliteit missen om gericht actie te ondernemen. Topprestaties zijn onlosmakelijk verbonden met intellectuele en fysieke energie.

Eigenschap 7: #Mensgerichtheid

Succesvolle mensen zijn sterk in de omgang met anderen. Groots succes realiseer je nooit alleen. Als je oprecht van mensen houdt en samenwerkingsverbanden aangaat waarbij iedereen wint, kan je resultaten van een hogere orde realiseren. Gedeeld succes is echt succes. Om echt succes te bereiken moet je mensgerichte duurzame banden met anderen aangaan.

Eigenschap 8: #Weerbaarheid

Succesvolle mensen hebben geleerd dat elke ervaring een leermoment is.

Ze zijn moeilijk uit evenwicht te brengen en kunnen elke uitdaging aan. De moeilijkste omstandigheden zorgen ook voor de meest leerzame momenten. Succesvolle mensen studeren met onderscheiding af aan de school van harde klappen.

shutterstock_122469562

Eigenschap 9: #Communicatie

Succesvolle mensen weten anderen te inspireren, motiveren, activeren en enthousiasmeren via hun manier van communiceren. Het zijn meestal verstandige en bevlogen communicators.

Eigenschap 10: #Geven

Succesvolle mensen zijn gevende mensen. Ze gaan steeds voor een win voor alle partijen en leveren meer waarde dan wat anderen verwachten. Ze hebben een royale en gevende instelling. Door je eigenbelang los te laten en de noden en wensen van anderen tegemoet te komen, realiseer je meer.

Maak er je persoonlijke missie van om elk van bovenstaande eigenschappen te ontwikkelen om je leven naar een volgende succeservaring te brengen!

Veel succes,

Carl Van de Velde

Bron met dank aan: Carl Van de Velde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.