11 sneltips om meer uit je leven te halen

313860_2479873116765_1250657089_32912956_1861582407_nCarl Van de Velde is auteur van het boek “10 stappen naar succes en geluk” en de producent van de “Pluspower jezelf” audio cd. Via zijn open seminars coacht hij ondernemers naar een zakelijke doorbraak. Hieronder geeft hij 11 sneltips die je kunt gebruiken om meer uit je leven te halen. 

Bron: Carl van de Velde

1. Weet duidelijk wat je wil! Duidelijke doelen zijn de zaadjes van je toekomstige werkelijkheid. Vele mensen kunnen benoemen wat ze niet willen. Een minderheid richt zijn focus op de gewenste realiteit. Sluit aan bij de minderheid. 

2. Conditioneer je brein! Leer denken in mogelijkheden. Als je aan positieve dingen denkt, heeft je brein niet de tijd om met negatieve zaken bezig te zijn. Succesvolle en gelukkige mensen zijn succesvolle en gelukkige denkers. 

3. Spendeer overwegend tijd met positieve, gedreven, enthousiaste en gemotiveerde mensen! Ze zullen je uitdagen om ook een vermogende manier van leven te leiden. 

4. Stop met verantwoorden en start met handelen! Vele mensen verantwoorden hun situatie door middel van excuses die ze oproepen. Handel de dingen die je moet handelen om je situatie beter te maken! 

5. Zoek nieuwe manieren om de dingen beter te doen! Leer van andere mensen, industrieën en branches om je eigen aanpak te innoveren. Door steeds dezelfde dingen te doen, kom je niet vooruit. Als anderen je raad geven, zoek dan niet naar de discussie maar naar het leermoment. 

6. Blijf ambitieus! Berust nooit in je succes. Ook op je 78 ste levensjaar mag je nog dromen en doelen stellen. Blijf een actief en ondernemend persoon. Mensen die niet meer kijken naar de mogelijkheden en kansen hebben tijd om te focussen op de moeilijkheden en zorgen. 

7. Geniet van het traject! De eindbestemming is ondergeschikt aan de beleving die je ervaart tijdens de wandeling ernaartoe. Geniet van de kleine overwinningen op jezelf als je op weg bent naar je doel. 

8. Spreek enkel positief over anderen! Als er niets positief te zeggen is, zwijg dan. Mensen die negatief over anderen spreken doen dit meestal vanuit een persoonlijke frustratie. Mensen zonder frustraties trekken meer positieve dingen aan. 

9. Zet door! Niet alles werkt zoals je het had verwacht. Zoek beproefde strategieën en ontwikkel nieuwe manieren om je doel te bereiken. Uit je tegenslagen haal je waardevolle leerervaringen die je als bagage meeneemt naar de toekomst. Succesvolle mensen zijn doorzetters die dikwijls gehard zijn door tegenslagen. 

10. Wees een inspirerend voorbeeld voor je omgeving! Inspireer anderen door wat je doet en niet door wat je zegt. Vele mensen spreken over hun goede intenties, veel minder mensen doen effectief wat ze vooropstellen. 

11. Blijf een student! Als je groeit dan krimp je niet. Tracht iedere week nieuwe dingen te leren die je als mens intelligenter en verstandiger maken. Iedere dag wakker worden als de betere versie van jezelf geeft je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om te kunnen blijven geloven in je doelen en dromen. 

Klik hier voor meer info over de inspirerende en motiverende open seminars van het Carl Van de Velde Training Instituut.

Copyright Carl Van de Velde 2013

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.