7 gewoontes van emotioneel intelligente mensen

Sunny-weather-3414344Emotionele intelligentie is zowel voor ons professioneel succes als voor ons persoonlijk geluk van groot belang. Harvey Duetschendorf somt op Fast Company deze zeven specifieke gewoontes op van mensen met een hoog EQ:

Bron:Express.be

 1. Focussen op het positieve. Emotioneel intelligente mensen negeren geen slecht nieuws, maar kiezen er voor om minder tijd en energie te besteden aan problemen en meer aan oplossingen voor die problemen. Ze maken zich ook geen zorgen over dingen die ze niet kunnen controleren.

 2. Zich omringen met optimisten. Ze verspillen zo weinig mogelijk tijd aan klagers en negatievelingen en omringen zich met mensen die hun optimistisme, hun warmte, hun openheid en hun positieve houding delen.

 3. Assertief zijn wanneer nodig. Mensen met een hoog EQ zijn geen zwakkelingen. Ze zoeken geen vijanden of conflicten, maar ze trekken duidelijke grenzen en komen (kalm en beredeneerd) op voor zichzelf en hun visie wanneer dat nodig is.

 4. Toekomstgericht zijn. Ze zien hun voormalige mislukkingen niet als permanente of persoonlijke vernederingen, maar als opportuniteiten om uit hun fouten te leren en volgende keer beter te doen.

 5. Manieren zoeken om het leven toffer, beter en interessanter te maken.Emotioneel intelligente mensen houden ervan om anderen gelukkig te maken en hen voldoening te schenken.

 6. Vergeven, maar niet vergeten. Ze kunnen conflicten loslaten en zijn bereid anderen te vergeven wanneer ze fouten maken of problemen creëren. Ze stoten zich echter geen meerdere malen aan dezelfde steen.

 7. Blijven leren. Emotioneel hoogintelligente individuen blijven levenslang leren. Dankzij hun openheid, hun leergierigheid en hun kritisch denkvermogen staat hun evolutie nooit stil en blijven ze hun leven lang groeien.

Bron:Express.be

2 reacties

 1. Voor het eerst lees ik van 1 tot 7 mijn kwaliteiten die in de loop der jaren zijn gegroeid. Ik geloof zeer zeker dat het leven een leerschool is en je blijft leren. Mensen die jou het succes misgunnen….gewoon een grote boog erom heen en focussen op je doel.
  Dank voor het delen. Vriendelijke groet, Lorenzo Homoet

 2. Dit zijn 7 hele juiste constateringen. Prima dat e.e.a. eens op een rijtje gezet wordt.
  Het helpt tevens om sterker uit bepaalde situaties te komen.
  Bedankt voor het noteren van deze gegevens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.