ADVERTORIAL:
Als je Italië zegt, zeg je eten. En mooie dingen. En altijd wel ergens een feest. En mooie natuur. En genieten. En gezelligheid. Lekkere wijn. En iets met eten.
Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek, in samenwerking met chefkok Joop Zwiep van 23 tot 29 april 2017 een zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis.
*Tipje van de sluier betreffende het programma*:
Op de dag van aankomst bezoeken we Sagra degli Aspargi di Bosco
Vanaf april tot november worden er Sagra’s gehouden in Umbrie. Sagra’s zijn
erg populaire lokale feesten, soms met een religieus karakter, maar meestal
is het thema gewoon eten.
Zo ook Sagra degli Asparagi di Bosco, dit is het
eerste feest cq eetfestijn wat er gehouden wordt in mijn directe omgeving
en jullie treffen het want het thema van dit feest zijn de bosasperges.
En dag 2 is “Una Giornata Particolare”, er komen twee wijnboeren naar de
Podere voor een wijn&spijs proeverij.
We gaan bij Salumificio David Salumi, kijken hoe prosciutto’s worden
gemaakt en veel van zijn producten proeven.
Verder staat er een bezoek aan Cantina Marco Merli op het programma en gaan
we naar de betoverende tuin ‘La Scarzuola’. Natuurlijk komen de Nonna’s
weer een dag om samen te koken dat was namelijk een groot succes de vorige
keer.
Heeft u interesse vraag dan het programma podbuongustaio@gmail.com of kijk op de Facebook pagina van Podere del Buongustaio en op Franska .nl
Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.