Creëer uw eigen positieve succes-spiraal met deze 3 tips


220949_4914371697708_1158479037_o
Wilt u uw kans op succes vergroten? Richt u dan op de positieve zaken. Want, zo stelt Callista Roelofs van Waanbrekers: alles wat u aandacht geeft groeit. Niet alleen de negatieve zaken, maar juist ook de positieve zaken. Zorg er dus voor dat uw focus positief is. Deze tips helpen u daarbij.

Bron: De Zaak

Alles wat u aandacht geeft groeit
Als business professional bent u het lang niet altijd eens met wat er om u heen gedaan en besloten wordt. Hoe vaak maakt u het niet mee dat u andere prioriteiten ‘moet’ stellen dan de belangrijke dingen die u in gedachten had, dat de organisatie keuzes maakt waar u eigenlijk niet achter staat, of dat u als ondernemer ondervindt dat een medewerker zijn eigen plan trekt richting een klant, op een manier die u graag anders had gezien.

Het kan helemaal geen kwaad om zo nu en dan flink te balen. Maar als er veel dingen tegelijk spelen waar u niet blij mee bent, kan negativiteit gemakkelijk de overhand nemen. U ziet dan steeds meer dingen om u heen die u vervelend vindt.

Zonder dat u er echt bewust van bent, raakt u in de mopperstand en verdwijnt het plezier langzaam uit uw werk.

Realiseer u dan dat alles wat u aandacht geeft groeit. Dus als u veel aandacht geeft aan uw moppers, dan worden ze alleen maar groter. Ook als u alleen maar in uzelf sputtert.

Extra nadeel als u hardop tegen anderen klaagt: u neemt uw omgeving al snel mee in de dingen waar u veel aandacht aan geeft.

Positieve insteek
Gelukkig geldt dit ook voor de positieve dingen waar u zich op richt. Als u veel aandacht geeft aan de dingen die goed gaan en aan de successen die u of uw medewerkers (willen) halen, dan zult u merken dat u steeds meer dingen ziet die goed gaan. Zo motiveert u uw omgeving om hiermee aan het werk te gaan. En let maar op, dat ziet u al na korte tijd in de resultaten terug.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om alles wat niet goed gaat maar te negeren. Wilt u uit een negatieve spiraal blijven? Dan is het belangrijk te kijken wat er mis is gegaan en vervolgens te kijken wat er moet gebeuren om dit op te lossen. Ook weer vanuit een positieve insteek dus. Zo werkt u constructief aan uw problemen.

Creëer uw eigen positieve succes-spiraal met deze tips:

1. Maak het bespreekbaar en onderneem actie
Op het moment dat u merkt dat er op de werkvloer collectief gemopperd wordt, bijvoorbeeld over gebrekkige informatie van het management, maak dit bespreekbaar en geef aan dat dit niets oplost. Stel samen vast welke informatie nodig is en onderneem de actie die nodig is om deze te krijgen.

2. Mopper niet te lang en geef complimenten
Mopper niet te lang tegen een medewerker die iets fout heeft gedaan. Nadat u duidelijk hebt gemaakt wat er niet goed ging, kunt u samen bespreken wat u de volgende keer wel van hem verwacht. Als het de volgende keer goed gaat, geef hem of haar dan ook het verdiende compliment.

3. Praat het van u af en zoek een oplossing
Als u merkt dat u ergens van baalt, zoek dan een collega en mopper 5 minuten van u af. Kijk dan wat er in deze situatie wel goed gaat en bedenk samen wat u heeft te doen om het weer ten goede te keren. Door uzelf te dwingen niet te lang te blijven mopperen, zult u merken dat het probleem minder zwaar wordt. Door oplossingen te bedenken neemt u zelf de regie weer in handen.

Bron: De Zaak

Van dezelfde auteur:
– In 5 stappen uw uitstelgedrag de baas »
– Zo werkt timemanagement wél: 3 tips »
– Win 3,5 uur per dag! 3 tips om ongestoord te werken »
– 3 tips om plannen weer op te pakken »
– 5 tips om perfectionisme de baas te blijven »

www.waanbrekers.nl

Over de auteur:
Callista Roelofs is eigenaar van WaanBrekers en trainer en coach. Ze begeleidt ondernemers en managers die worstelen met de Waan van de Dag om te doen wat er écht toe doet.

“Ik help hen een veel grotere toegevoegde waarde te leveren aan hun organisatie, door het inzetten van hun eigen kwaliteiten en authenticiteit. Dit levert meer rust, meer plezier, meer energie én meer resultaat op.”

Voor meer informatie kijk op www.waanbrekers.nl Daar kunt u zich ook registreren voor haar gratis eBook met vijf handige stappen om te bereiken wat u écht wilt.

Volg Callista via haar blog of via Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.