De essentie van waardering

passie2Als leidinggevende regelmatig erkenning en waardering geven aan medewerkers is belangrijk. Het geeft een enorme boost aan motivatie en prestaties. Als je vaak mijn artikelen leest dan weet je dat dit wat mij betreft één van de belangrijkste drijvers is van bevlogen en betrokken medewerkers.

Bron: Marianne Schutten

Je medewerkers gedetailleerde waardering en lof geven is jé ticket naar sterke motivatie, meer productiviteit, betere prestaties en minder personeelsverloop. Je moet er een meester in worden. Je moet niet alleen weten waarom, wanneer en hoe je erkenning en waardering met precisie toepast, het vraagt ook een bepaalde mindset.

Die mindset houdt onder andere in dat je ervan overtuigd bent dat erkenning en waardering veel meer is dan af en toe een complimentje geven. Dat je de overtuiging hebt dat de essentie van erkenning en waardering in heel veel dingen zit.

Neem deze 3 dingen bijvoorbeeld:

1.  Ondersteunen

Ondersteun je je medewerkers om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen? Geef je regelmatig specifieke en individuele feedback? Ruim je tijd in om met je medewerkers te praten over een bepaalde aanpak of over gewenste uitkomsten? Functioneer je als een escalatiepunt om je medewerkers te helpen als ze tegen interne barrières oplopen?

2.  Vertrouwen

Voelen je medewerkers dat jij ze vertrouwd? Delegeer je verantwoordelijkheden zonder dat je de uitkomsten micro managed?

3.  Faciliteren

Zorg je ervoor dat je medewerkers de juiste tools en informatie hebben om hun werk goed te kunnen doen? Help je ze om steeds voortgang te boeken in het werk door onnodige regels en controles af te schaffen?

Als je ze alle drie goed doet dan communiceer je naar je medewerkers dat je hun vaardigheden en competenties erkend. Je geeft ermee aan dat je ze wilt helpen om succesvol te zijn. Het zijn alle drie vormen van erkenning en waardering.

Alle drie raken ze de essentie van waarderingik zie wat je doet, je doet het goed en ik moedig je aan om het opnieuw te doen.  

Veel succes!

 “Dit artikel is geschreven door Marianne Schutten. Wil je nog meer gratis tips voor het creëren van bevlogen medewerkers? Abonneer je dan op haar e-magazine via www.employeedynamics.nl. Je ontvangt dan bovendien het gratis e-rapport: 5 makkelijk-te-volgen tips om de bevlogenheid van je werknemers te vergroten in je mailbox.”

Ga naar www.employeedynamics.nl voor nog meer tips en inspiratie voor het creëren van bevlogen teams.

Vond je dit interessant en wil je meer tips ontvangen? Vul hieronder je gegevens in en je krijgt elke week tips, inzichten en ideeën in je inbox om door je manier van leidinggeven de motivatie en betrokken van je medewerkers te verhogen. Bovendien ontvang je gratis het e-rapport: 5 makkelijk-te-volgen tips om de bevlogenheid van je team te vergroten in je mailbox.

 

E-mail:
Voornaam:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.