Doe jij de inkoop nog zo ouderwets?


727235959In-de-Mode_retail_inkopen
Het zijn ontwrichtende tijden. Goeroes spreken erover, kranten staan er vol mee en retailers voelen het in de portemonnee. En als je dan een keer een inkoopcentrum inloopt, op beurzen bent en mensen spreekt; over de handel en hoe het gaat? Velen geloven echt nog in ‘Toen was geluk nog zo gewoon’. OMG!

Bron: Retail 2020 Blog Harry Bijl

Meegaan met de tijd

Veel inkopers, beursorganisaties en agenten leven in een soort van cocon en denken echt dat hun leuke inkoopwereldje wel zal blijven bestaan. Dit staat in schril contrast met wat de nieuwe werkelijkheid is wat betreft omzetverschuivingen, hoe klanten zich informeren en waar ze kopen. Je vraagt je wel eens af: “Is de inkoopwereld wel meegegaan met zijn tijd?”

Ik ben bang van niet. Het gaat een kleine groep retailers best goed af. Gelukkig maar! Ik wens dat het er meer zouden zijn. Maak je met zo inkopen echt het verschil? Er wordt in mijn beleving veel te veel tijd en geld gespendeerd aan het traditioneel inkopen. Hap snap, en eigen bevinding. Je echt verplaatsen in de wensen van je doelgroep en daar een passende samenwerking met leveranciers bij zoeken gebeurt veel te weinig. Hier zou in mijn visie de focus moeten komen te liggen bij inkoopgesprekken.

Beurzen

Hoeveel beurzen wil je bezoeken? Hoeveel en hoevaak wil je collecties zien? De trends gezien en de krenten uit de pap gehaald? Je kan ook een goede trendwatcher vragen uitleg te geven en dan je kernfabrikanten meer tijd geven op de showroom. De klant is aan zet en heeft online inzicht in alle collecties. Ze komen naar je winkel voor het lekkere gevoel dat je ze weet te geven bij hun oriëntatie of aankoop. Daar moet de aandacht op komen te liggen en niet op inkoop zoals dat nu gebeurt op bases van louter budget, stuks en modellen. Dit zijn de randvoorwaarden, het zijn de inkoop basics voor amateurs. Inkoop professionals gaan veel dieper. Zij denken vanuit , klant behoeften, beleving, waarmaken, beschikbare meters, Visual merchandising, marketingplannen, kapitaal beslag, cashflow, logistieke prestaties, procesbeheersing, standaardisatie van artikelbestanden. Waar zit je met invloed in de ‘klanten reis’?

Biedt onderscheid

Tijd investeren in je team, samen uitgangspunten formuleren naar klanten, fabrikanten betrekken bij de plannen, en zo de vertrouwensband verstevigen is de meest zinnige tijdbesteding voor de komende jaren. Inkopen is een ouderwetse manier van risico’s proberen te mijden en je te onderscheiden. Strategische samenwerkingen vinden, denken in platformmogelijkheden en lokale krachten bundelen en benutten is een sterker wapen om je te onderscheiden.

Internet

Bedenk je dat ‘Top of Internet Awareness’ eerst komt en dan pas de modellen keuze. Hoe gaan ze je online vinden, bij je komen en verleid worden om te kopen? Zijn ze fan? Gaan ze je promoten? En gaan ze je vinden op internet met die paar krenten die je hebt ingekocht? Binnenkort staan overal alle collecties online. Voor de klant keuze genoeg om concreet iets te kopen. De vraag is niet wat ze kopen maar: Waarom zouden ze dat bij jou kopen?

Inkopen is leuk, aandacht krijgen is super en voelt goed. Jij bent de klant! Meer aandacht geven aan de winkel, partnerships vinden en je team coachen is lonend!

Twitter Harry_Bijl

Bron: Retail 2020 Blog Harry Bijl

Inkoopplan aanbieding: Samen Het Inkoopplan Maken

================================================================

Bestel in de webshop: ‘Online Kennismaken met het mode inkoopplan’ workshop

videov3_0Investeer 59.50 euro (excl. BTW). Wanneer u besluit om een inkoopplan afspraak te maken dan is deze workshop GRATIS! d.m.v. creditering!

Hoe wilt u uw omzet substantieel laten stijgen?

Hoe wilt u uw marge substantieel laten stijgen?

Hoe wilt u uw doorverkoop substantieel laten stijgen?

Deze online workshop geeft u in 45 minuten het antwoord op uw inkoopplanning vragen.

P.S. Twijfel je of de workshop inkoopplanning wel iets voor jou kan zijn, neem dan gerust contact met me op. 06-54624509 Ik beantwoord je vragen graag

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.