Een klein gebaar met een groot effect

aandacht-e1388652201936Heb je ooit een manager gehad die gewoon doorging met waar hij mee bezig was als je met hem (of haar) in gesprek was? Hoe voelde je je daardoor? Als een ongewenste stoorzender? Waarschijnlijk zoiets. Als je leidinggevende bent in een hectische omgeving dan is het heel makkelijk om ook in deze valkuil te stappen en zo’n zelfde gewoonte te hebben.

Bron : Marianne Schutten

Eerlijk gezegd hou ik ook niet van onderbrekingen, zeker niet als ik heel veel te doen heb of in een hele creatieve flow zit. De verleiding is dan om te blijven werken terwijl een medewerker met me probeert te praten.

Maar deze dubbele focus verdeelt je aandacht en steelt je aanwezigheid. En volledige aanwezigheid bij je medewerker is hetgeen waardoor hij of zij zich gerespecteerd voelt.

Een van de grootste aanjagers van motivatie en betrokkenheid bij medewerkers is zich gewaardeerd voelen op het werk. Medewerkers moeten het gevoel hebben dat ze meer zijn dan een nummer.

Een van de beste manieren om je medewerkers te helpen zich gerespecteerd en gewaardeerd te voelen is door ze jouw volledige aandacht te geven. Je medewerkers weten heel goed dat je het druk hebt, dus het betekent ook écht wat als je stopt met waar je mee bezig bent en ze aankijkt.

Probeer deze week je aanwezigheid te oefenen. Op het moment dat een van je medewerkers jouw aandacht nodig heeft, stop met waar je mee bezig bent en geef je medewerker jouw volledige aandacht. Als je midden in iets zit dat te belangrijk is om er even mee te stoppen, laat je medewerker gewoon weten dat je nu niet je volledige aandacht kan geven en vraag hem of haar om later terug te komen.

Als je echt volledig aanwezig bent en je onverdeelde aandacht geeft dan zet jou dat apart van veel andere leidinggevenden. Van die leidinggevenden die te druk zijn met multitasken en daardoor niet door hebben dat ze maar halve aandacht geven.

Probeer het en ervaar wat het doet voor de motivatie en betrokkenheid van je medewerkers!

Vond je dit interessant en wil je meer tips ontvangen? Vul hieronder je gegevens in en je krijgt elke week tips, inzichten en ideeën in je inbox om door je manier van leidinggeven de motivatie en betrokken van je medewerkers te verhogen. Bovendien ontvang je gratis het e-rapport: 5 makkelijk-te-volgen tips om de bevlogenheid van je team te vergroten in je mailbox.

 

Dit artikel is geschreven door Marianne Schutten. Wil je nog meer gratis tips voor het creëren van bevlogen medewerkers? Abonneer je dan op haar e-magazine via www.employeedynamics.nl/e-rapport  Je ontvangt dan bovendien het gratis e-rapport: 5 makkelijk-te-volgen tips om de bevlogenheid van je werknemers te vergroten in je mailbox.

 

================================================================

Bestel in de webshop: ‘Online Kennismaken met het mode inkoopplan’ workshop

videov3_0Klik hier voor de kleine webshop!

Investeer 59.50 euro (excl. BTW). Wanneer u besluit om een inkoopplan afspraak te maken dan is deze workshop GRATIS! d.m.v. creditering! 

Hoe wilt u uw omzet substantieel laten stijgen?

Hoe wilt u uw marge substantieel laten stijgen?

Hoe wilt u uw doorverkoop substantieel laten stijgen?

Deze online workshop geeft u in 45 minuten het antwoord op veel van uw inkoopplanning vragen.

P.S. Twijfel je of de workshop inkoopplanning wel iets voor jou kan zijn, neem dan gerust contact met me op. 06-54624509 Ik beantwoord je vragen graag.

Cor van Laar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.