Wanneer gaat u mij echt helpen?

Fendi-HK-ifc-Mens-Concept-Store_01-600x240

door Bert Ponsen

 Bron: Retail Actueel

Kleding kopen op zaterdag. Er zijn mensen die daar een bloedhekel aan hebben. Ik ben er zo een. Een werkend mens heeft al zo weinig vrije tijd. En dan ook nog eens langs al die winkels, waar je door de bomen het bos niet ziet. “Kan ik u helpen?” vraagt een ongeinteresseerde medewerker met een zuur gezicht. Waarschijnlijk al tig keer afgewezen vandaag.

 

Wilt u mij online hebben? Is ook bepaald niet ideaal. Je kunt de kleding niet voelen, proberen, passen. Ja, je kunt terugsturen. Maar dat is ook gedoe.

 

Ja, u kunt mij helpen. Dat is echt niet zo moeilijk. U laat een mooie website bouwen. Een site waar ik op mijn gemak kan struinen door al het moois dat u heeft. Als ik klaar bent geeft uw eigen site mijn bestelling aan u door. Ik mag van u kiezen wanneer ik langs wil komen. U ontvangt mij met open armen. Ik heb namelijk al gekocht voordat ik uw winkel in kom. U biedt koffie aan in de coffeecorner. Want u heeft ruimte zat. U hoeft al die rekken niet meer vol te proppen. Beeldschermen in uw winkel presenteren uw aanbod veel mooier dan die rekken ooit zullen kunnen.

 

Ondertussen legt u mijn gekozen kleding klaar in een luxe paskamer. Let wel, een paskámer, geen pashok. U heeft mijn maten nog wat preciezer opgenomen, zodat mijn volgende online bestelling nog beter past. Want ik zal alleen nog maar bij u bestellen. En o ja, nu ik er toch ben, wil ik nog wel wat leuke accessoires. Want ik heb het naar mijn zin bij u. Winkelen is ook voor mij fun geworden.

 

Na nog een kopje koffie reken ik af. Ik ben tevreden. In alle rust kunnen uitzoeken. Op het moment dat het mij het beste uitkomt kom ik bij u langs. Ik hoef niet meer te zoeken. Ik ben voor altijd uw klant. U stuurt mij leuke aanbiedingen per mail. U vergeet mijn verjaardag niet. U leert mij kennen. Ik ben meer dan een buitenkant waar kleding omheen kan.

 

Helpt u mij?

 

Bert Ponsen

Bron: Retail Actueel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.