DE COMPLEXE PUZZEL

puzzelOntwikkelen en nieuwe uitdagingen aangaan. Kansen zien en proberen deze te realiseren. Dat is ondernemerschap. De complexe puzzel oplossen. Vooral na de vakantieperiode is het tijd om letterlijk en figuurlijk de balans op te maken. Heeft u het eerste halfjaar uw doelstellingen weten te realiseren? Nee? Er komt nog een mogelijkheid in de komende maanden. Maar dan moet u wel nú beginnen!

Bron: Hans Klaase

Veel ondernemers ondernemen vanuit een bepaalde routine. Ze hebben hun eigen ingesleten ‘geitenpaadjes’. Platgetreden paden en vastgeroeste gedachten waar zij niet van los komen. Niet alleen hun persoonlijke ontwikkeling is hierdoor tot stilstand gekomen maar ook de ontwikkeling van de onderneming -en de mensen die daarin werken- staat al te lange tijd stil bij hetzelfde station. De vaart is eruit, geen dynamiek en geen vooruitgang. En dat is zonde. Zonde van de tijd maar ook van het geld. Zo’n onderneming is namelijk een dure hobby, het levert niets op. Geen resultaten in financiële en in niet-financiële zin. Als een ondernemer de bereidheid heeft te bewegen gaat hij automatisch meer uit zichzelf halen. Energie, creativiteit, nieuwe oplossingen en vooral inspirerend ondernemerschap. Ga dus vandaag nog op zoek naar nieuwe uitdagingen!

Wilt u ook meer uit uw ondernemerschap halen? Dat is hoopvol! Op zoek naar uw sterke punten. Dat is spannend en inspirerend. Haal meer uit uzelf door op ontdekkingstocht te gaan. Ontdekkingstocht, maar -dus ook- op zoektocht. Wat waren en zijn uw idealen, waarom zijn bepaalde zaken anders gelopen in het verleden, wat is er fout gegaan en waarom? Maar ook: ‘Wat zijn uw mogelijkheden, waarom bent u een onderneming gestart, wat ging er goed en moet u wellicht weer oppakken? Misschien moet u wel een inspirerende reis gaan maken, een uitdagende studie beginnen of eens met een andere adviseur gaan praten.

Heeft u weleens gedacht aan een coach? Helemaal geen verkeerde beslissing. Kortom, op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen is vooral op zoek gaan naar uw eigenkracht. Uw eigen kracht ligt in de dingen die u met plezier doet. De zaken die u geen moeite kosten. Vanuit een intrinsieke motivatie. Te makkelijk? Probeer het maar eens!

Waarom is het inschakelen van een coach zo heilzaam? Hij kan u helpen uw sterke punten verder te ontwikkelen. Hij kan u stimuleren en inspireren. Maar dan moet u daar wel voor openstaan. Ik zie in heel veel gevallen ondernemers terugschrikken voor hulp. Zelfs MKB ondernemers gedragen zich soms als een CEO. Jammer! Alleen hebben die laatsten wel een ‘boardroom consultant’ en commissarissen. Haal het beste uit de kwaliteiten van uzelfen uw medewerkers. Zet uzelf en anderen op de juiste plek en positie neer. Sommigen mensen houden zich bezig met de volstrekt verkeerde dingen en opdrachten. Dan is het toch niet vreemd dat het niet lukt!

Het gaat erom de juiste match te vinden tussen mensen en organisatie. Uw organisatie. Start met gezonde nieuwsgierigheid de zoektocht naar de drijfveren van uzelf en uw medewerkers. Zorg weer voor een dynamische organisatie waar decomplexe puzzel van het ondernemerschap -met verve- wordt opgelost!

hans@valeuraccountants.nl

Bron: Hans Klaase

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.