Je mindset bepaalt je geluk en je succes

Een mindset is een verzameling overtuigingen. Hoe kijk jij naar de wereld om je heen en hoe ga je om met de situaties en gebeurtenissen die je meemaakt?

Uiteindelijk staat je mindset aan de basis van je gevoelens, je gedrag en uiteindelijk het resultaat van je gedrag. In alles wat wij willen bereiken is de juiste mindset bepalend voor je succes. Succes begint met het vaststellen van je doel én jouw rotsvaste geloof en vertrouwen dat je dat doel haalt. De wereld om ons heen houdt helaas geen rekening met jouw doelstelling. Je hebt dus zelf een modus te vinden om toch dat doel te bereiken. Het is een lastige materie, want in je mindset zitten ook vele verborgen patronen en overtuigingen die ervoor kunnen zorgen dat je jezelf beperkt in jouw mogelijkheden.

Bron: Business D Day Copyright © 2016. Business D-Day. Marketing by ZOUSHIN

Wat is succes?
Succes is een subjectief begrip. Voor de één is dat maatschappelijk en voor de ander is dat spiritueel. Maar wanneer je diep in je hart kijkt is jouw succes erop gebaseerd dat je iets wilt bereiken of gebaseerd op tevreden zijn met wat je hebt. ‘Het kunnen roeien met
de riemen die je hebt’. Succes is dus een perceptie, een beeld dat jij hebt over wat succes inhoudt. Wanneer je vanuit kracht denkt over jezelf en jezelf waardevol vindt verander je onbewust je omgeving, dus de wereld om je heen. Want je straalt het uit. Om dat te kunnen uitstralen heb je een krachtige mindset nodig. En daarvoor heb je je gedachten te trainen om je op de meest vruchtbare wijze voor jou en jouw omgeving te kunnen gedragen. De gevolgen die uit een krachtige mindset vloeien helpen jou dat succes te brengen, wat je voor ogen hebt.

Hier zijn de 5 ingrediënten van een krachtige mindset:

1. Vertrouwen / Geloof
Heb vertrouwen in jezelf en houd het geloof dat je je doel kunt bereiken. Het is jouw doel en wanneer jij niet gelooft dat je het haalt, dan haal je het inderdaad niet. Jij bent de baas over jouw gedachten en dus over je resultaten!

2. Passie
Zorg dat je doel uit je hart komt. In je hart woont je passie en wanneer je passie naar buiten komt ben je onstopbaar. Het kost je geen moeite om dingen te doen die bijdragen aan je doel. Het formuleren van een doel dat niet uit je hart komt is lastig vol te houden. Luister naar je hart en het brengt je wat je nodig hebt. Het is een onbetaalbaar advies wat alleen bij jou past.

3. Commitment
Maak een afspraak met jezelf. Wat wil je anders doen of wat wil je bereiken. Maak een realistische, haalbare afspraak. Bepaal concrete en meetbare tussendoelen. Deze zorgen ervoor dat je onderweg precies weet dat je nog op de juiste route zit. Tegelijkertijd blijf je door de tussentijdse resultaten gemotiveerd om je aan de afspraak met jezelf te houden. Op die manier vermijd je dat je jezelf teleurstelt. Het is namelijk wel handig dat je jezelf bewijst dat je op jezelf kunt bouwen. Als jij voor jezelf geen betrouwbare partner bent, wie zal het dan voor jou zijn?

4. Focus
Vermijdt factoren die je van je doel afhouden. Laat je niet afleiden en focus op één ding tegelijk. Leer ‘nee’ te zeggen tegen dingen die ongevraagd langs komen. Focus zorgt ervoor dat je alleen die stappen zet die je dichter bij je doel brengen. Je hoort dan mensen ook wel eens zegge dat ze in een ‘flow’ zitten.

5. Flexibiliteit
Laat je niet snel uit het veld slaan als iets niet lukt, maar leer! Leer van alles wat er gebeurt en zoek steeds naar verbetering. Wanneer iets werkt, kijk hoe je daar meer van kunt doen. Als onverhoopt iets niet werkt, stop daarmee en pas het aan, of doe iets anders. De juiste mindset laat jouw kernkwaliteiten naar buiten komen. Tegelijkertijd kan het jouw zwakkere punten op vele gebieden aanvullen. Het eventuele gebrek aan talent, financiën, opleiding, achtergrond, gezondheid, vrienden en familie, met de juiste mindset wordt dat minder belangrijk.

Kortom: Niemand is verantwoordelijk voor jouw succes. Het behalen van je doelen is jouw verantwoordelijkheid. Overigens geldt dat ook voor het niet realiseren van je doelen. Het hangt helemaal van jou af!

Het komt op jou aan!

Bron: Business D Day Copyright © 2016. Business D-Day. Marketing by ZOUSHIN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.