Pssst.. 11 tips om zakelijk te flirten

Door: BusinessCompleet 

bedrijfslevenWie zakelijk kan flirten, kan rekenen op meer zakelijke relaties. Met als gevolg meer succes, omzet en winst. Flirten is dus niet alleen iets om privé aan te denken. Maar hoe doe je dat eigenlijk, zakelijk flirten? De redactie verzamelde 11 tips.

Flirt!
Bij flirten denk je wellicht aan je geliefde, zeker met Valentijnsdag. Maar kunnen flirten komt niet alleen privé van pas. Door zakelijk te flirten stel je de ander centraal om hem gunstig te stemmen. In die positieve stemming is de kans groter dat hij met jou een zakelijke deal aan wil gaan.

Klik hier!1) Maak een goede eerste indruk
Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Zorg er dan ook voor dat die positief is. Als je de ander ontmoet om het gesprek te beginnen, kijk je de ander aan, je gunt hem een glimlach en steekt de hand naar hem uit. 

2) Let op je houding
Gebruik ook tijdens het gesprek de goede lichaamstaal. Sta en zit zelfverzekerd rechtop en richt je houding op de ander. 

3) Handen op tafel of los langs het lichaam
Wil je weten waar je je handen moet houden? Het beste is op het bureau of los langs het lichaam. Praten met je handen mag ook en werkt vaak positief, mits je het niet te uitbundig doet. Grote gebaren komen pompeus of zelfs agressief over. Wijs nooit naar de ander in een gesprek, want dat komt agressief over. Wijs je toch, doe het dan met je open hand boven. 

4) Open het gesprek luchtig
De eerste zinnen van het gesprek zijn bedoeld om een goede sfeer te creëren. Begin het gesprek daarom luchtig. Glimlach en vertel iets wat niet te zwaar op de maag ligt.

5) Complimenteer

Complimentjes maken leidt tot een succesvoller leven. Maar pas op, want je lichaamstaal liegt zelden. Dus is het beter een compliment te maken dat je ook meent. Complimenteren aan het begin van een gesprek geeft een positieve impuls. 

6) Noem de naam van de gesprekspartner
Onthoud de naam van je gesprekspartner en noem die later in het gesprek nog eens. Dat geeft hem het gevoel dat jij hem belangrijk vindt en serieus neemt.

7) Bekijk de lichaamstaal van de ander
Het is belangrijk in een gesprek de ander goed te bekijken. Hoe zit hij, wat doet hij, welke gebaren maakt hij? Zo krijg je veel informatie over wie de ander is, met welke inzet hij het gesprek is aangegaan en in welke mate hij op jou gericht is. 

8) Voeten vertellen een verhaal
De richting van de voeten vertelt waarom iemands aandacht gericht is. Richt dus je voeten op je gesprekspartner. Is iemand blij met zijn gesprekspartner? Dan zijn zijn voeten op hem gericht. Zijn zijn voeten gericht op de deur naar buiten? Dan wil hij eigenlijk weg. Zit hij met zijn enkels gekruist? Dan houdt hij mogelijk zijn gevoelens in.

Lees verder op BusinessCompleet.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.